• iBobor hlavné kolo

          • Po rozcvičení v tréningovom kole sa konalo hlavné kolo. Zúčastnilo sa ho 16 žiakov v kategórii Bobrík a Kadet. Najlepší výsledok dosiahli žiačky: Perla Gábrišová -4.trieda  a Sofia Harvanová -8.trieda. 

          • Deň vojnových veteránov alebo Deň červených makov

          •   Ani v tomto roku sme  na našej škole nezabudli na obete prvej svetovej vojny. Z histórie vieme, že 11. novembra 1918 o 11-tej hodine a 11-tej minúte zaznela posledná salva pri podpise prímeria vo francúzskom Compiègne, čím sa skončila prvá svetová vojna, ktorá trvala viac ako štyri roky. Hrôzy a útrapy z tejto vojny zostali tak hlboko vryté do vedomia jej účastníkov, že bezprostredne po tom, ako vojna skončila, bol 11. november vyhlásený za Deň vojnových veteránov alebo aj ako Deň červených makov.Od roku 1920 červený mak ako symbol spomienky na vojnové hrôzy prijali vojnoví veteráni na celom svete. Dnes môžeme uvidieť kvet červeného maku pri spomienkových aktoch a ceremóniách pri príležitosti Dňa vojnových veteránov vo väčšine demokratických krajín, ktoré boli zatiahnuté do svetových vojen. V posledných rokoch si táto tradícia nachádza svoje miesto aj na Slovensku, preto ani naši pedagógovia nezabudnú pripomenúť si takúto dôležitú udalosť spolu so žiakmi našej školy. / DŠ/

             

          • Medzinárodný deň školských knižníc

          •  

            „Svet je nádherná kniha, ale nemá cenu pre toho, kto v nej nevie čítať.“

            Každý štvrtý októbrový pondelok si pripomíname Medzinárodný deň školských knižníc, ktorý vyhlásila Dr. Blanche Woolls, prezidentka Medzinárodnej asociácie školského knihovníctva (IASL) a pripomína sa od roku 1999. My sme si ho pripomenuli 26.10. rôznymi aktivitami, ako napr. skladanie loga IASL, spájanie citátov o knihe, riešenie úloh na čitateľskú a matematickú gramotnosť.  Deň je oslavou školských knižníc, ich významu a prínosu pri vzdelávaní detí. Snažme sa nájsť v knihách priateľa, ktorého vymeníme za smartfón a mobil. Je to priateľ, ktorý ťa nezradí.

            Kvetiny a knihy sú pre mnoho ľudí práve  tak potrebné, ako denný chlieb. (MD)

          • Súťaž o najkrajšieho šarkana

          • V mesiaci október sa žiaci v špeciálnych triedach podieľali na výrobe šarkanov. Dali si ozaj záležať, aby každý jeden šarkan bol výnimočný nielen svojim tvarom a veľkosťou, ale aj pestrofarebnosťou. Za seba môžem povedať, že všetky šarkany boli krásne, avšak vyhodnotenie je nasledovné:

             

            1.miesto – VIII.B, IX.B

            2.miesto – IV.B-VI.B   (AH)