• Deň učiteľov

          •     Deň učiteľov sa oslavuje v deň narodenia pedagóga Jána Ámosa Komenského, učiteľa národov. Sviatok je oslavou práce všetkých pedagogických pracovníkov, ktorých práca je poslaním a zaslúžia si za svoje znalosti, trpezlivosť a obetu úctu a poďakovanie.

                Po dvojročnej prestávke spôsobenou Covidom starosta našej obce pozval  pedagogických,   nepedagogických zamestnancov i bývalých zamestnancov našej školy  na malé ďakovné  posedenie do obradnej siene obecného úradu. Pred slávnostným príhovorom starostu obce vystúpili žiaci našej a materskej školy s krátkym kultúrnym programom. E.V     

          • Svetový deň vody

          •         22. marca si  každoročne na našej škole pripomíname dôležitosť tak vzácnej tekutiny akou je voda. Aj keď je pitnej vody  v našej krajine  dostatok, vo svete každá šiesta osoba nemá k nej prístup.  Dôsledkom aj tejto skutočnosti sú rôzne ochorenia. Cieľom tohtoročného Dňa vody na II. stupni v našej škole bolo poukázať na krajiny tretieho sveta, na  ich problémy tykajúce sa  chudoby ako aj na problémy s pitnou vodou, taktiež na  rozvojové a rozvinuté krajiny, na znečisťovanie vôd.

                 Na I. stupni si tento deň žiaci pripomenuli dôležitosť tejto tekutiny rôznymi krátkymi filmami a rôznymi aktivitami. E.V.

          • Marec - Mesiac knihy

          • „Myseľ, ktorá sa otvára novým myšlienkam, sa nikdy nevráti do pôvodnej veľkosti „ – Albert Einstein

            Už roky mesiac marec spájame nielen s príchodom jari, ale i s knihou.
            Kniha, najväčší priateľ človeka, od nepamäti patrí medzi neodmysliteľných spoločníkov mladých či starých. Prečo si mesiac knihy pripomíname práve v marci? 
                 Marec - mesiac knihy bol prvýkrát v bývalom Československu vyhlásený v roku 1955 na počesť Mateja Hrebendu a ako snaha o udržanie a podporenie trvalého záujmu o knihy.

            Aktivity so žiakmi:

            Čitateľská stolička – žiaci 1.-4. ročníka prvého stupňa sa každé poobede zúčastnili v školskej knižnici aktivity, ktorej cieľom bolo oboznámenie žiakov s knihami, ktoré sa v knižnici. Každá trieda sa venovala inej knižke, z ktorej si prečítali niektoré rozprávky alebo príbehy. Tie spracovali do lístkov a na nástenke vytvorili čitateľský strom.

            Čítanie krátkych textov - ďalšou aktivitou, ktorá prebieha v jednotlivých triedach, pod vedením triednych učiteľov je čítanie krátkych textov a následne vypracovanie pracovných listov.

            Obrázkové úlohy - v tejto aktivite je zahrnuté aj čítanie textov s obrázkami, kde si žiaci precvičia svoj postreh a vypracujú úlohy.

            Návšteva MĽK - tradične každá trieda v marci chodí do Miestnej ľudovej knižnice v Telgárte. /A.K./

          • Medzinárodný deň žien

          • MDŽ je sviatok všetkých žien na svete. Naši žiaci nezabudli  na svoje mamy, staré mamy. V Telgárte  sú aj také mamičky, žienky, ktorým nemá kto priniesť darček či kvietok. Na tie nezabudli žiaci 1.A, 2.A, 6.A, 8.B triedy. Vyrobili krásne pozdravy, ušili srdiečka a odniesli pre potešenie do DSS RADOSŤ  v Telgárte. Je super potešiť niekoho iného😏. DŠ